Saltar apartados

V Trobada d'alumnes i exalumnos d'Estudis Àrabs i Islàmics 2019

V TROBADA D'ALUMNES I EXALUMNOS D'ESTUDIS ÀRABS I ISLÀMICS, 17 de maig de 2019

Han arribat a cinc ja les trobades d'alumnes i exalumnos del Grau en Estudis Àrabs i Islàmics (antiga Filologia Àrab) que han tingut lloc. Divendres passat, 17 de maig, es va desenvolupar la V trobada entre estudiants actuals i antics, convertits en professionals de diverses branques.

Es van dur a terme dues taules redones al llarg del matí. La primera estava centrada en àmbits i espais de la Mediació lingüística i intercultural, en la qual molts dels exalumnos d'Estudis Àrabs estan integrats. En ella van participar Yasmina Benchiheub, directora del centre de menors de la fundació Diagrama, Teresa Amador, educadora Centre d'Acolliment "Les Virtuts" de Villena, i Samira Haraki, mediadora en Interculturalitat dins de la Lliga Espanyola de l'Educació i professora d'espanyol en l'Ajuntament d'Alacant. Totes van parlar de les seues experiències en els seus llocs de treball, així com del que més els ha servit en la seua formació a l'hora de la seua activitat professional.

En la segona taula redona van participar exalumnos que actualment treballen en camps dispars com la traducció literària (Noemí Fierro), professorat d'espanyol per a estrangers en l'Institut Cervantes, (Patricia Mengual, Institut Cervantes d'Orà), el comerç internacional i empresa (Alberto Ballester, parlant des de Dubai), professorat d'ensenyaments mitjans en instituts amb població immigrant (Natalia Mellado), o han sigut becats per projectes emprenedors que relacionen les Humanitats amb les noves tecnologies (Patricia Sánchez). Alguns d'aquests exalumnos que no van poder assistir a la trobada per treballar fora d'Espanya o amb diversos compromisos, van enviar un vídeo en el qual explicaven als seus companys la seua trajectòria laboral, on treballen actualment i en què consistien els seus treballs en relació amb el món àrab i islàmic.

L'acte, una vegada més, va resultar molt útil per als estudiants del Grau en l'actualitat, els qui van obtenir informació de primera mà sobre les variades eixides professionals del Grau en Estudis Àrabs i Islàmics i la realitat laboral. Així mateix, va tornar a ser una oportunitat de retrobament entre professorat i alumnat de molt diferents promocions. Aprofitem per a agrair de nou als nostres estudiants egressats que des de diferents llocs del món o en diferents àmbits aporten la seua experiència i orienten a les noves generacions.

Departament de Filologies Integrades


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464